Welkom op de website van Oortechnisch Lab Verhoef

Gehoorbescherming in horeca tegen vermoeidheid.

EINDHOVEN, 11-02-2016

— Uit een recente proef is gebleken dat medewerkers van drukke kroegen of discotheken minder snel vermoeid raken als zij voorzien zijn van goede gehoorbescherming. Tegelijkertijd wordt daarmee het risico op blijvende gehoorschade ook stevig gereduceerd.
De horeca is één van de branches waar men te maken heeft met harde geluiden en lawaai. Gedurende een hele avond werkt het personeel in een omgeving met luide muziek, vaak zonder te weten dat daar een groot risico op gehoorbeschadiging aan vast zit.
Zowel werknemers als werkgevers zijn zich er vaak niet van bewust hoe snel gehoorbeschadiging kan optreden. Het geluid in een kroeg of discotheek loopt al gauw op tot een waarde van 90 dB of hoger. Aan een dergelijk hoog geluidsniveau kun je al na 30 minuten blijvende gehoorschade overhouden. Gehoorverlies is daar een gevolg van, maar ook kan dit een blijvende piep in het oor opleveren (tinnitus). Aangezien veel personeel zich hier voor veel langere tijd aan blootstelt, is het zeer belangrijk dat ze gehoorbescherming dragen om deze gevolgen te voorkomen.
Café ’t Lempke in Eindhoven een proef gedaan met gehoorbescherming in een drukke kroeg. Personeelsleden die eerder nog geen gehoorbescherming droegen, hebben de mogelijkheid gekregen dit eens uit te proberen. De reacties waren uiterst positief. Vooroordelen over het niet kunnen verstaan van bezoekers werden al snel weggenomen. Gemerkt werd dat dit juist beduidend gemakkelijker ging. Een ander, voor velen onverwacht, bijkomend voordeel bleek dat vermoeidheid minder snel zijn intrede deed aangezien de muziek, en daarmee ook de bastonen, goed gedempt werd. Tom van Brussel, eigenaar van Café ’t Lempke, geeft aan blij te zijn met de resultaten. “Het is voor mij van belang dat mijn medewerkers op een prettige manier hun werk kunnen uitvoeren.

Universeel - Nu € 18,50,- ook te gebruiken voor: dansfeesten, festivals en muziek(musicals) Universeel – Nu € 18,50,-
(plus 10% korting voor upgrade naar Op Maat Gemaakte, de filters zijn ook te gebruiken.)

 

ook voor: dansfeesten, festivals en muziek (musicals).

 

1 set vlakke demping filters

2 maten in verpakking: small / medium