Welkom op de website van Oortechnisch Lab Verhoef

Verschil tussen Op Maat Gemaakt en Universeel

Oordopjes zijn grof weg in 3 catagorieën te verdelen:

Otoplastieken zijn Op Maat Gemaakte Oordoppen. Deze oordoppen zijn geschikt voor mensen die veel uitgaan. Ze zitten het fijnst omdat ze gemaakt zijn naar de vorm van je oor. Ze gaan ongeveer 3 jaar mee en kosten rond de 140 euro. Het klinkt duur, maar als je ongeveer 1 x per maand uitgaat gedurende 3 jaar, dan kosten je oordoppen anderhalve consumptie per keer (€140 : 3 jaar : 12 maanden = €3,90).

Universele oordoppen met filter zijn oordoppen die iedereen passen. Het filter zorgt ervoor dat je de muziek goed blijft horen, en dat de klankkleur blijft behouden. Dat betekent dat niet alleen de hoge en lage tonen weggefilterd worden. De muziek wordt in z’n geheel gedempt, alsof je de radio zachter zet waardoor de variatie tussen hoge en lage tonen blijft. Universele oordoppen Speciaal Muziek kosten tussen de 20 en 50 euro en zijn eventueel te upgraden naar Op Maat Gemaakte.

Tenslotte zijn er de bekende gele herriestoppers. Herriestoppers zijn eigenlijk ontworpen om geen last te hebben van snurkende mensen, je af te sluiten van het lawaai in een vliegtuig of om de blaffende honden van je buren niet te horen. Herriestoppers hebben maar één doel: geluid dempen. Er zit geen filter in. Daarom zijn ze minder geschikt om mee uit te gaan. Ze dempen wel het geluid, maar de muziek klinkt veel doffer en wordt vervormd. Ook hebben de meeste mensen een te kleine gehoorgang waardoor de herriestoppers niet goed passen en dus onvoldoende beschermen.

1. Investeer in goede oordopjes!

De oordopjes met een ingebouwd filter zorgen ervoor dat schadelijk geluid wordt weggefilterd, maar dat de klankkleur behouden blijft. Zo kun je nog steeds genieten van de muziek en een gesprek voeren. Er zijn universele en op maat gemaakte oordopjes te koop.

Op maat gemaakte oordopjes, die een heel goed filter hebben en je gehoorgang perfect afsluiten, kunnen 20 à 25 dB lawaaibescherming geven en kosten rond de 140 euro.

Universele oordopjes met ingebouwd akoestische vlakke dempings filter zoals de: Music en Stadium kosten € 19,95,- en kunnen 20 dB lawaaibescherming geven, de universele : Vocals, Dj en Guitar met 20 dB en Drummer met 25 dB vlakke akoestische dempings filter kosten € 49,95 en kunnen allemaal ge-upgrade worden.

Oordopjes met een ingebouwd filter koop je bij;  https://www.oortechnischlabverhoef.nl

Drummer met 25 dB vlakke akoestische dempings filter

              25 dB vlakke akoestische                                         dempings filter

 

Herriestoppers (van die gele schuimpjes) geven in de meeste gevallen 6 dB bescherming en bevatten geen ingebouwd filter.

Vingers en sigarettenfilters in het oor beschermen niet.

2. Oordopjes meenemen

Als je eenmaal je oordopjes hebt gekocht, vergeet ze dan niet mee te nemen als je uitgaat. Bij de meeste oordopjes die je koopt krijg je een hoesje, zodat je je oordoppen makkelijk kunt meenemen.

3. Oordopjes in doen: vóóraf en houd ze in!

Doe je oordopjes in voordat je de zaal in gaat en houd ze ook de hele tijd in! Door ze later in te doen of tussendoor even uit te doen, krijgen je oren toch nog een klap te verwerken. Bovendien merk je het minste verschil tussen de harde muziek en de gedempte muziek als je je oordopjes alvast in hebt.